יום שני, 30 במאי 2011

תערובות מאוהבות

כקונדיטורית מעולם לא הרגשתי משיכה להושיט את ידי ולהכניס תערובת מוכנה לעוגה לעגלת הקניות שלי בסופר. באחת הפעמים בהן התלוותה אליי בתי לקניות, התחננה כי אסכים לקנות תערובת להכנת כדורי שוקולד. אז עשיתי אחד ועוד אחד וקבלתי: שקט לכמה שעות במקרה הטוב או זמן איכות עם הילדה במטבח במקרה הפחות טוב. הבנתי שאצא נשכרת ומאחר וגם המחיר התאים לי, רכשתי מארז שכזה של חברת מימונס. את חברת מימונס שיבחתי באחד הפוסטים הקודמים שלי ובעקבות ניסיוני האחרון יש לי הרושם שאני הולכת לעשות להם את היום!
אז בטח כבר הבנתם שכדורי השוקולד יצאו מעולים ומאז היו אורחי קבע אצלי במטבח. אמנם החלפתי את השמן שבמתכון בחמאה וקיררתי את התערובת לפני הגלגול, אך זה קרה כשאני בכבודי ובעצמי הכנתי אותם. בכל שאר הפעמים, כשבתי עמלה עליהם, היא השתמשה בשמן, כמו שכתוב, והם יצאו טעימים מאוד.

מאז כל פעם כשעברתי על יד מדפי מימונס בסופר, דאגתי לקחת לניסיון תערובת אחרת. עם הזמן כל התערובות, בלי יוצא מן הכלל, עברו אצלי  במטבח. חלקם אפילו יותר מפעם אחת. החלטתי לרכז את ממצאי ולהגיש אותם על מגש כסף לכם קוראי. אז שבו בנח, וקבלו ממני באהבה המלצות לתערובות מימונס, ובסדר עולה, עם שדרוגים משלי.

אבל שנייה לפני שנתחיל אני מצרפת קישור לעמוד התערובות באתר מימונס: http://www.maimons.co.il/products/mixes/ אז אם בא לכם להציץ לפני - וולקום!

תערובת הפנקייק הייתה חשודה מאוד בעיני, בעיקר מפני שדרשה תוספת של מים (או חלב) בלבד. מה עם ביצים? מה עם שומן? מה עם תמצית וניל? אז זהו! לא צריך את כל הנ"ל. זרמתי עם המתכון שכתוב על הערכה והופתעתי. הפנקייקים יצאו כל כך טעימים, תפוחים ויפים. ומפני שכל בני הבית אהבו וטרפו תוך דקות, רף הפחד ירד לאפס. בלילה המוח שלי נדד מערבה. דימיינתי את מסעדת הפנקייק האהובה עלי בניו יורק על מבחרה העצום. בבוקר קמתי עם תובנה שאם יש בסיס טוב אפשר לרוץ איתו הלאה והלכתי לנסות את פנקייק התפוחים, עליו פינטזתי כל הלילה.

הוספתי 3-4 כפות של מלית תפוחים מימונס לבלילה וגם חצי כפית קינמון.
טיגנתי את הפנקייק, על חמאה כמובן, עד שהשחימו. זמן הטיגון מתארך, אך לא בהרבה. ואז.. זילפתי סירופ מייפל מעל והתענגתי על כל ביס.
לדעתי גם מלית האוכמניות תניב פנקייקים סגולים וטעימים מאוד.

פתרון מושלם לחיפושי האינסופיים לעוגת וניל טעימה לציפוי בבצק סוכר הופסקו ברגע שניסיתי את עוגת הוניל של מימונס. היא טעימה, היא יציבה, קל לפסל ממנה, קלת הכנה אמרתי?. בקיצור מושלמת!! בסופ"ש האחרון פרסתי את עוגה ווניל האפויה לחצי, מרחתי שכבה נדיבה של קצפת ממותקת בשתי כפות ריבת חלב ומלמעלה הזלפתי ריבת חלב נטו בצורת סלסלה - basket weave. טרפו אותה לפני שהספקתי לצלם... אז נסו לדמיין : עוגת וניל עסיסית, קרם אוורירי בטעם משכר של ריבת חלב וקישוט מרהיב מלמעלה. הצלחתם?

עוגת שיש מעוטרת
את עוגת השיש המפורסמת שלי כולם מכירים. אני אופה אותה בתבנית קוגלהוף, זו עם הארובה באמצע. היא תמיד יוצאת  גבוהה ויפה וזוכה בעיטור של זיגוג משקית אבקת סוכר וכ-2 כפות מים או חלב. במצב רוח המתאים אני צובעת את הזיגוג ומוסיפה מיני קישוטים. לקישוט כאן בתמונה חתכתי מרשמלו ל-3 לרוחב וסידרתי כמו פרח. במרכז כל פרח הדבקתי סוכריה כסופה.
להכנת  עוגת השיש של מימונס גייסתי שתיים מבנותי. כל אחת קיבלה קערה ותערובת בצבע אחר והכינה את החלק שלה. אחר כך מיזגנו את שתי התערובות בשתי תבניות אינגליש קייק, כך שכל ילדה קיבלה עוגה משלה. הילדות היו מרוצות ביותר ואני זכיתי ברעיון לזמן איכות עם שתיהן, שאני בטוחה שאשתמש בו שוב בעתיד.

אחרונה חביבה אספר על תערובת הבראוניז. המתכון על האריזה קורא לביצים ושמן בלבד. אני התחכמתי והמרתי את השמן בחמאה מומסת ולאחר שהעברתי את התערובת לתבנית, פיזרתי מלמעלה כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס. מאחר ועוגת בראוניז אופים אפייה קצרה, על מנת לשמור על עסיסיות העוגה, תוך חצי שעה מתחילת העבודה, הוצאתי מהתנור עוגה נפלאה, שוקולדית וסופר טעימה. מיותר לציין שמרגע שיצאה מהתנור כל בני הבית כאחד יישרו אותה עם כפית ועוד עוגה נעלמה כמו שהופיעה. 

עוגות גבינה לשבועות - הקדימו הזמנותיכם לחג

יום שלישי, 10 במאי 2011

ספישל יום העצמאות - בלוגים עבריים של אוכל

כשהתחלתי לכתוב כאן לא באמת חשבתי שאני יחידה ומיוחדת. ידעתי שיש עוד אלף כמוני. האמת שזה לא ממש הזיז לי. היה לי חשוב להוציא את מה שיושב לי בבטן/בראש/במוח (תחליטו מה נשמע הכי טוב) ולשתף עם מי שרוצה לשמוע.
עם הזמן, בעוד אני מחפשת מתכונים, רעיונות וכו' נתקלתי באין ספור (מאות, אם לא אלפים, טוב אולי הגזמתי קצת) בלוגים בנושאי בישול בכלל ואפייה בפרט.

בשבוע שעבר הגעתי במקרה לאתר שמרכז את כל בלוגי האוכל העבריים במקום אחד. בעיקרון, כל מי שכותב בלוג על אוכל, אחרי מבחן קבלה קצר, יכול להתפרסם שם. האתר נקרא אוכל 101 והוא מרכז תכנים נבחרים של בלוגרי אוכל, ומאפשר לעקוב בקלות אחרי כל מה שטעים בבלוגספירה הארצישראלית.
הבלוג של פאי לימון כבר מככב שם (קצת פרסום לא הזיק לאף אחד).
יום העצמאות שחל היום יהיה אצלי בסימן פרגון. פרגון לכל הכותבים והכותבות, פרגון לטל גלילי שהרים את האתר הנ"ל, פרגון לכל מאותגרי האפייה שהחליטו לעשות מעשה ולנסות בפעם הראשונה, או בפעם המאה, להכין קרם פטיסיאר, בתקווה שהפעם זה יצליח.
עוגיות מגן דוד
המתכון להיום יהיה לעוגיות חמאה שבתמונה, אך לקישוט בלבד כי את המתכון לבצק עצמו כבר רשמתי כאן באחד הפוסטים הקודמים.
הקישוט שמצפה את העוגיות נקרא "רויאל אייסינג" והוא מורכב ממספר מצומצם של מרכיבים: אתם רושמים?? חלבון ואבקת סוכר.
כל מרכיב נוסף הוא בחזקת רשות ואני מתכוונת לצבעי מאכל. החלבון ואבקת הסוכר יוצרים, ציפוי לבן שנראה יפה מאוד כמו שהוא, הוא מבריק, הוא טעים, הוא מתקשה מהר ושומר על צורתו ובעיקר מתוק. הוספת צבע מאכל תקפיץ את העוגיה בכמה דרגות ותייעד אותו לנושא הנבחר.
אני מעדיפה את צבעי המאכל בג'ל כי הם לא פוגעים במרקם, אך גם הנוזליים יעשו את העבודה.

רויאל אייסינג
חומרים:
1 חלבון של ביצה גדולה
250 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל
הכנה:
לערבב חלבון ואבקת סוכר עד קבלת נוזל די סמיך. להוסיף צבע מאכל כרצונכם.
תמיד כדאי לשים קצת צבע בהתחלה ולהוסיף עוד בהדרגה עד קבלת הגוון הרצוי.
אם הרויאל אייסינג יוצא נוזלי מדי, יש להוסיף אבקת סוכר עד למרקם הרצוי.
לחילופין, אם סמיך מדי, להוסיף עוד קצת חלבון.
איך נדע שהמרקם נכון? זלפו פס דק. אם הוא נשאר ולא נוזל לצדדים, סימן שהמרקם נכון.
איך מקשטים עוגיה? בעזרת שקית זילוף וצנתר עגול עם פתח קטן תוחמים את העוגיה ויוצרים מסגרת. נותנים להתייבש כרבע שעה. אחרי שהמסגרת התייבשה והתקשתה, מזלפים רויאל לתוך החלק הפנימי של העוגיה, ובעזרת קיסם מפזרים לכל הכיוונים. אחרי שגם זה התייבש, בערך שעה אבל עדיף יותר, אפשר לזלף מעל כל דבר שרוצים. ניתן לשחק עם הצבעים והתוצאה תמיד יפיפיה וקוצרת תשואות.

מזל טוב ישראל!!