יום חמישי, 26 בינואר 2012

סדנת שמרים בקלי קלות - 24/2/12

לאור הביקוש הרב, בתאריך  24/2/2012 "פאי לימון" יארח אתכם לסדנת שמרים ריחנית
על הפרק:
הכנת חלות בקליעה של 4
קראנצ'ים במלית שוקולד
כיסונים ממולאים בתפוחים
בריוש ריקוטה ודובדבנים
ועוד, אם הזמן יאפשר.


הסדנא תתקיים בהרצליה
שעה: 9:00
מחיר: 180 ש"ח
אורך הסדנא- כ-4 שעות
מספר המקומות מוגבל

הסדנאות של "פאי לימון" מתקיימות באוירה ביתית ועם יחס אישי לכל משתתף.
כל משתתף יקבל מתכונים מודפסים, טעימות לקחת הביתה ושתיה קלה/חמה.

לפרטים נוספים והרשמה התקשרו לדליה - 054-4951935
או שילחו מייל: daliaovdat@walla.com

יום רביעי, 25 בינואר 2012

מי שמע על עוגת שיש לבנה?

בימים ההם, כשנסיוני הקולינרי שאף למטה, התבייתתי על עוגה נפלאה מהספר "עוגת השבוע" של פסקל פרץ, עמוד ראשון, כמדומני. מצאתי שיטה משלי להכנת העוגה והיא צלחה. לפיכך דבקתי בדרכי, גם אחרי שלמדתי את הדרכים המקצועיות בעולם האפייה שטענו אחרת.
מדובר בעוגת שיש בחושה.
המתכון קורא למרגרינה, אני המרתי בחמאה.
המתכון קורא להקצפת חמאה עם סוכר במיקסר ואני המסתי את החמאה במיקרו וטרפתי פנימה את הסוכר בעזרת מטרפה ידנית.
העוגה הוכתרה כזו שמכינים בפחות מ-5 דקות וכל פעם כשאחת הבנות נזכרה (ב10 בלילה) שלמחרת היא צריכה להביא עוגה לבי"ס, שלפתי את העוגה מהשרוול וכל הלילה הבית הריח מוניל.
בשלב די מוקדם ביקשו הבנות שאוותר על החלק השוקולדי ואשאיר את העוגה לבנה ומכאן הפך שמה מ"עוגת שיש" ל"עוגת שיש לבנה".
עוגה נפלאה זו מככבת עד היום, כאחת הפופולריות בבית. היא תמיד מצליחה, תמיד נימוחה ותמיד זוכה למחמאות.
מאחר והקצתי תבנית קוגלהוף במיוחד לעוגה הזו, יוצא שהיא זוכה להתקשט בזיגוג שצבעו משתנה בהתאם למצב הרוח. ורק להמחיש את הוורסטיליות הנה כמה דוגמאות של אותה גברת בשינוי אדרת:


פעם אני במצב רוח ורוד ולבבי

ופעם כחול ונוזלי




פעם לבנה עם חתיכות דובדבנים ופרוסות שקדים

ופעם מעוטרת בפרחי מרשמלו

השבוע החלטתי לעשות מעשה נועז ולצלם את המתכון של העוגה. האמת שזה די משעשע לסדר את כל המצרכים בצוותא, זה בהחלט מספק להם את יתרון ההכרות המוקדמת עוד לפני שמצב צבירתם משתנה.


מפגש הכרות ראשוני
חמאה מומסת, סוכר ושמנת חמוצה נפגשים
תמצית וניל אמיתי
והביצים.. - שימו לב התערובת כבר הצטננה מהשמנת החמוצה
עם הקמח ואבקת האפיה

ריסוס בשמן ספרי

התערובת הלבנה כבר בתבנית
מערבבים חלב ואבקת קקאו
וגם תערובת השוקולד כבר בפנים
יצאנו מהתנור
 
תראו כמה אני יפה

התקשטתי לכבודכם
מי אמר אני ולא קיבל?
 ולמתכון:
200 גרם חמאה
1 וחצי כוסות סוכר
1 מיכל - 200 מ"ל שמנת חמוצה או יוגורט או מעדן וניל
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס חלב או שוקו
2 כפות אבקת קקאו מנופה

 הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה עם ארובה או 2 תבניות אינגליש קייק
שמים חמאה בקערת פלסטיק או זכוכית גדולה וממיסים במיקרו
מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים
מוסיפים תמצית וניל ומערבבים
מוסיפים ביצים ומערבבים
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע כולו
מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית ומישרים
מערבבי חלב עם אבקת קקאו ומוסיפים לשליש הנותר של התערובת ומערבבים
שופכים את תערובת השוקולד מעל התערבות הלבנה, מעבירים סכין ליצירת מראה שיש
מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
*אם אתם אופים בתבניות אינגליש, זמן האפייה מתקצר
לאחר צינון הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מכינים זיגוג מכוס אבקת סוכר ו-2 כפות מים או חלב ומזגגים את העוגה. ניתן לצבוע את הזיגוג בעזרת צבעי מאכל ולקשט בסוכריות, סוכר צבעוני או כל קישוט אחר. ניתן גם לזרות אבקת סוכר בלבד.

ואם דוקא בעוגת השיש הלבנה חשקינן, ותרו על החלק השוקולדי וצקו את כל התערובת לתבנית לקבלת עוגה לבנה, שבגלגול אחר יכולה להיות עוגת שיש למהדרין.

יום שני, 23 בינואר 2012

מכירת עוגות און-ליין

סופלה שוקולד אפוי עם מוס חלבה
קוטר20/26 
פאי לימון על בסיס בצק פריך בציפוי מרנג
אישי/קוטר 20




פאי פקאן
קוטר20



פאי פירות טריים
קוטר 20/24

עוגת גזר
תבנית אינגליש






שמרים פרג
תבנית אינגליש




מוס גבינה-מלבי על בסיס קוקוס אפוי בציפוי ג'לי ורדים ופטל
קוטר 20



עוגת שיש
תבנית קוגלהוף



עוגות מעוצבות
החל מ-300 ש"ח
ניתן להזמין עוגות וקינוחים נוספים לפי בחירתכם והעדפותיכם. כמו כן מקבלת הזמנות לעוגות וקינוחים ללא גלוטן.
להזמנות 054-4951935
בואו לבקר בפייסבוק: http://www.facebook.com/PieLimon

יום ראשון, 22 בינואר 2012

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות - עוגות וקינוחים לחג

ט"ו בשבט מגיע ובצעדי ענק. בחודש הבא נחגוג בנטיעות ופקניקים בטבע.
מוחי הקודח דאג לכמה מתוקים על הדרך - חג שמייח!!


יום ראשון, 1 בינואר 2012

2012 - הנה אנחנו באים!

את חגיגות סוף השנה האזרחית תמיד ציינתי במסיבה כזו או אחרת. בדרך כלל מסיבת ריקודים סוערת עם הרבה שמפניה וריח של סיגריות באויר. הגיל לימד אותי להמנע ממועדונים צפופים וכבישים פקוקים ולהשאר בפריפריה עם אהובַי.
השנה נטלתי את שרביט האירוח והזמנתי חברים לארוחת ערב חגיגית. עשינו חלוקה של "מי מביא מה" ואני התנדבתי להכין: מרק, חלה וקינוחים.
בזמן חיפושי אחרי קינוחים הולמים דפדפתי באחד מספרי הבישול שקבלתי בשם "במנות קטנות" של ליאורה קרן.
מספר זה שלפתי 3 מתכונים מעולים: עגבניות שרי ממולאות במוס אבוקדו, גלגלי חביתיות, אצות עם סלמון מעושן ומשולשי פולנטה ואנטיפסטי. סוג של פינגר פוד שיכול להרים כל אירוע.
עם הקינוחים פצחתי בג'לי שמפניה ופירות יער שנראה הכי הולם לחגיגות סילבסטר והמשכתי בשלושה סוגי פאי: פאי לימון, פאי שוקולד ופאי פקאן. על הדרך גם עוגת גבינה אפוייה ומעוטרת בתותים והדובדבן היו מלבני מוס שוקולד מצופים בג'לי קקאו ומעוטרים בכדור שוקולד.

עם הזמן יצא לי לגלות כי אני לא היחידה המכורה היחידה לקינוחים לימוניים ובהזדמנות זאת אני שמחה לחשוף את קרם הלימון האהוב עלי. הכרתי אותו באמצעות שידוך ותהיתי על קנקנו במהלך מספר פגישות עד שהרגשתי כי הוא פתוח לשינויים. לאחר כמה נסיונות ועודכמה בדיקות, הצלחתי לרקוח את הקרם עם הטעם החמוץ בדיוק במידה שאני אוהבת. את הקרם מבשלים על באן-מרי (אמבט מים חמים) והכנתו פשוטה מאוד. המתכון לפניכם:

קרם לימון מבושל
3 ביצים שלמות בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2/3 כוס מיץ לימון (160 מ"ל) - זה הרבה, אך אני אוהבת להרגיש את החמיצות
50 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

שמים את כל המרכיבים, פרט לחמאה בקערה חסינת אש אותה מניחים מעל סיר שבו יש מים מבעבעים.
מהרגע שמניחים את הקערה על הסיר טורפים את המרכיבים במטרפה ידנית ולא מפסיקים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. זה לוקח 5-8 דקות. כשהקרם מסמיך מסירים מהאש ומסננים לקערה נקייה. הסיבה לסינון היא להפטר משיירי ביצה.
לקרם המסונן מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם והוא הופך חלק וקטיפתי. מכסים בנילון נצמד צמוד לקרם עצמו, למניעת אדים, ושומרים במקרר עד שבוע. הקרם מסמיך עוד במקרר.
אגב, הכמות שמתקבלת היא של כוס וחצי ומתאימה למילוי תבנית פאי בגודל 24 ס"מ או 6 קלתיות אישיות.

שימושים:
1. מילוי של פאי לימון (מתכון לקלתית פרסמתי באחד הפוסטים הקודמים)
2. הוסיפו קצפת לקרם ביחס של 50% מכמות הקרם ותקבלו מוס לימון משגע. הגישו אותו בכוסות זכוכית יפות עם חתיכות בשרניות של תות שדה.

Happy New Year


פאי לימון אישי
פאי שוקולד בניחוח תפוז עם קישוט שוקולד לבן
פאי פקאן
מלבני מוס שוקולד בציפוי ג'לי קקאו וקישוט של כדור שוקולד